Toiminnot

Ero sivun ”Andrei Peschkoff” versioiden välillä

Ortodoksi.netista

(Ak: Uusi sivu: Kuva:Konevitsan_veljestoa_1_ig_pietari_val_on.jpg|thumb|400 px|<center>Konevitsan veljestöä igumeni Pietarin (keskellä edessä) johdolla Keiteleen Hiekassa, Konevitsan evakkol...)
 
Ei muokkausyhteenvetoa
 
Rivi 8: Rivi 8:
<br>
<br>
Konevitsan Antti kuoli Heinäveden Valamossa elokuun 2. päivä 1991 ennätettyään ennen kuolemaansa käydä vielä kerran rakastamallaan Konevitsan saarella Laatokalla.<br>
Konevitsan Antti kuoli Heinäveden Valamossa elokuun 2. päivä 1991 ennätettyään ennen kuolemaansa käydä vielä kerran rakastamallaan Konevitsan saarella Laatokalla.<br>
== Katso myös ==
<br>
* [[Konevitsan_Antti_(kirja)|Konevitsan_Antti (kirja)]]
Ortodoksi.net<br>
Ortodoksi.net<br>
2.8.2022<br>
2.8.2022<br>

Nykyinen versio 23. heinäkuuta 2022 kello 09.23

Konevitsan veljestöä igumeni Pietarin (keskellä edessä) johdolla Keiteleen Hiekassa, Konevitsan evakkoluostarissa.
Konevitsan Antti takarivissä oikealla.
(kuva © VLKA - ON)
Konevitsan veljestöä igumeni Dorofein (keskellä edessä) ja kirkollishallituksen edustajien kanssa Keiteleen Hiekassa, Konevitsan evakkoluostarissa
Konevitsan Antti takarivissä vaemmalla.
(kuva © VLKA - ON)

Andrei Peschkoff, joka tunnetaan myös kutsumanimellä Konevitsa Antti, syntyi 9.9.1915 (tai oikeammin vanhan kalenterin mukaisesti 27.8.) Uudenkirkon Liikolan kylän Onkijärvellä ja hän sai nimensä, Andrei, Kristuksen ensimmäisen apostolin, pyhän Andreas Ensinkutsutun, mukaan.


Andrein isä, Dimitri Peschkoff, oli tsaarin armeijan eversti ja ratsuväenkoulun opettaja, joka oli syntynyt Amur-joen rannalla kaukana Venäjän Kaukoidässä Kiinan Mantšurian rajan tuntumassa. Eläkkeelle jäätyään hän muutti Kannaksen Uudellekirkolle.

Andrein äiti, Nadežda, oli sivistynyt, kielitaitoinen ja musikaalinen pietarilaisen tehtailijan tytär, joka oli saanut kotikasvatuksensa ns. vanhauskoiseksi ja halusi myös kasvattaa molemmat poikansa, Andrein ja hänen veljensä Nikolain, tähän uskoon.

Äiti olikin iloinen, kun Andrei meni 1931 kansakoulun käytyään vasta 16-vuotiaana Konevitsan luostariin Laatokan saarelle. Alkuun hän teki siellä maalarin ja muurarin töitä, mutta alkava sota muutti kaikki suunnitelmat. Kun sota syttyi 1939, Konevitsan luostari evakuoitiin saarelta Manner-Suomeen Pohjois-Savoon Keiteleen Hiekkaan, Andrei siirtyi sinne muiden luostariveljien mukana.

Konevitsan Antti kuoli Heinäveden Valamossa elokuun 2. päivä 1991 ennätettyään ennen kuolemaansa käydä vielä kerran rakastamallaan Konevitsan saarella Laatokalla.

Katso myös

Ortodoksi.net
2.8.2022