Toiminnot

Ero sivun ”Ortodoksisia kirjoja Celianetissä 1” versioiden välillä

Ortodoksi.netista

Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
 
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:Tuokiokuvia_valamosta_kansi.jpg|thumb|400 px|<center>Tuokiokuvia Valamosta</center>]]
== Ortodoksisia ja muitakin äänikirjoja ==
== Ortodoksisia ja muitakin äänikirjoja ==



Nykyinen versio 4. helmikuuta 2024 kello 13.17

Tuokiokuvia Valamosta

Ortodoksisia ja muitakin äänikirjoja

Tunnetko Celia-kirjaston?

Kotisivuillaan Celia-kirjasto kertoo itsestään:

”Saavutettavuuskirjasto Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tekee yhteistyötä kirjastojen, koulujen ja kustantajien kanssa sekä tarjoaa kirjastopalvelujen lisäksi neuvontaa saavutettavaan julkaisemiseen. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina ja pistekirjoina. Celia on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaa.”

Nettisivuilla kerrotaan, keille kirjasto on takoitettu:

”Saavutettavuuskirjasto Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian maksuttoman äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa tai koulussa.

Eli - jos vanhuuden tai muun syyn vuoksi kirjan lukeminen alkaa olla vaikeaa, voit liittyä ILMAISEKSI Celia-kirjastoon lähimmässä kirjastossa, josta varmasti saat myös opastusta Celia-kirjaston käyttöön. Mikäli vierailet Heinävedellä Valamon luostarissa, voit sielläkin kysyä neuvoa myös luostarin kirjastonhoitaja Virva Suvitieltä, joka myös opastaa miten Celia-kirjastoa voi käyttää. Tarvitset vain nettiliittymän lisäksi tietokoneen tai läppärin tai puhelimen ja hieman osaamista niiden käytössä. Jos sinulla on kuulokkeet, voit kuunnella niillä myös noista välineistä Celian ilmaisia äänikirjoja.

Virva Suvitie on tehnyt ison työn – suuri kiitos siitä hänelle – ja koonnut eräänlaisen ortodoksisen lukulistan Celia-kirjaston ortodoksista kirjoista. Näistä kirjoista melkoinen osa on on myös esitelty Ortodoksi.netin perussivuilla osoitteessa: www.ortodoksi.net

Nyt niihin listan kirjoihin, jotka löytyvät sivumme esittelyistä, on myös lisätty linkki tähän Celia-kirjaston äänitiedostoon siis äänikirjaan ja voit kuunnella ne milloin vain omalla laitteellasi melkeinpä missä vain.

Jos olet jo Celia-kirjaston käyttäjä voit testata tämän palvelun seuraavasta linkistä, johon on linkitetty suosittu Joel Haahtelan ensimmäinen pienoisromaani ”Adélen kysymys”:
https://www.celianet.fi/work/360531
Huomaa, että lukulistassa on mukana paljon sellaisia kirjoja, joita ei ole esitelty sivuillamme.

ON 26.1.2024