Toiminnot

Mikkelin kirkon maalausprojekti etenee 2022

Ortodoksi.netista

Versio hetkellä 15. kesäkuuta 2022 kello 10.10 – tehnyt Hannu (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: '''Mikkelin kirkon ikonimaalaukset etenevät 2022 kesällä'''<br> <br> Neljättä kertaa KP Kuopion ja Karjalan metropoliitta '''Arseni''' ja jyväskyläläinen ikonimaalari '''Jy...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Mikkelin kirkon ikonimaalaukset etenevät 2022 kesällä

Neljättä kertaa KP Kuopion ja Karjalan metropoliitta Arseni ja jyväskyläläinen ikonimaalari Jyrki Pouta ovat maalaamassa Mikkelin Ylienkeli Mikaelin kirkkoon uusia seinä- ja kattomaalauksia.

2019 he maalasivat kirkon alttarihuoneen seiniin toiselle puolelle (pohjoisseinälle) profeetta Mooseksen näyn, palavan, mutta tulessa kulumattoman pensaan, joka on Jumalansynnyttäjän tunnuskuva Vanhassa testamentissa ja toiselle puolella (eteläseinälle) alttaria esi-isä Abrahamin uhrin.
(kts: https://youtu.be/2vJmbeTGS1I)

2020 alttarin kattoon tuli Mooseksen näyn yläpuolelle Pyhä Kolminaisuus ja Abrahamin uhrin yläpuolelle Abelin uhri ja Melkisedekin uhri. 2021 maalaukset tulivat jo kirkkosalin puolelle ja ne käsittelivät kirkon omaa suojeluspyhää, ylienkeli Mikael. Pohjoisseinän kuvassa ylienkeli painii Jaakobin kanssa ja eteläseinälle on kuvattu ylienkeli Mikaelin ihme Khonaissa. Tämä ikoni liittyy myös Mikkelin kirkon historiaan ja siksi taustalle on kuvattu Mikkelin kirkko.
(kts: https://www.facebook.com/groups/ortodoksi.net.info/posts/1006047406816786/)

Tänä vuonna 2022 jatkuu kirkkosalin puolen maalaus. Pohjoispuolen kattoon tulee ylienkeli Mikaelin ihme Betesdan altaalla ja eteläpuolelle kolme nuorukaista tulisessa pätsissä ja ylienkeli heitä sieltä pelastamassa. Ikonostaasin yläosaan kapealle seinäosuudelle harjan molemmin puolin tulevat pyhät liturgian kirjoittaneet isät: Basileios, Johannes Krysostomos, Gregorios ja Jaakob, Herran veli sekä ikonostaasin sivustoille toiselle puolelle ylienkeli Gabrielin ilmoittamassa ilosanomaa ja toiselle puolelle ilosanoman saanut Jumalansynnyttäjä, Neitsyt Maria.

Jos Luoja suo, maalaus projekti jatkuu seuraavana tai oikeammin kai seuraavina kesinä leviten koko ajan enemmän ja enemmän kirkkosalin puolelle.

(Kuvat: Ortodoksi.net)
Lisää kuvia Ortodoksi.net INFO-sivulla Facebookissa.