Toiminnot

Etusivu

Kohteesta Ortodoksi.net

Versio hetkellä 12. lokakuuta 2017 kello 20.32 – tehnyt Hannu (keskustelu | muokkaukset)

Esittelyssä / uutisia

 • Hanna Kemppi (väitöskirja): Kielletty kupoli avattu alttari - 12.10.2017
 • Pauliina Pylvänäinen: Ensimmäisten naisdiakonien rooli kirkossa oletettua monipuolisempi - (5.10.2017)
 • Uusin, vuoden 2018 Ortodoksinen kalenteri 2018 on ilmestynyt ja myynnissä mm. seurakunnissa
 • isä Jarmo: Pyhästä houkkuudesta - (2.10.2017)
  • "Kristuksen tähden houkka ilmaisee olennaisesti tarvetta paljastaa radikaali ristiriita kristillisen totuuden ja maailman terveen järjen ja moraalisen tunteen välillä. Tässä piilee houkan tarkoitus hänen pilkatessaan maailmaa. Kristuksen tähden houkka pilkkaa sisäisen vapauden hyveen ja leikkimielisyyden sekä naurun metodein maailmaa. Hän asettaa kyseenalaiseksi jokaisen pyrkimyksen typistää kristillinen elämä vastaamaan kunniallisuuden ja tavanomaisten moraalikäsitysten esikuvia. Houkan pilkka kohdistuu kaikkeen, joka muuttaa kristillisyyden säännöiksi ja lainkirjaimiksi."
 • Minean kaikki tekstit ovat nyt Ortodoksi.netin sivuilla -> Minea, kun viimeinenkin teksti (18.11.) saatiin lisättyä sivuille Valamon luostarin editoimana ja erään yksityisen henkilön välittämänä. Muita liturgisia tekstejä löytyy osiosta Liturgiset tekstit, joka löytyy myöhemminkin ylälaidan pudotusvalikosta "Ortodoksinen kirkko".

Uusia julkaisuja


Päivän video


Ristisaatto Valamon luostarista Lintulan luostariin 12.7.2018.
Videokuvaus ja toteutus: Ortodoksi.net / Jouko Kärki
(Katso myös edellinen "Päivän video": https://youtu.be/b2vXfQvV7Qk)

Aiemmat videotallenteet: Ortodoksi.net-YouTube-kanava

Kirkkovuoden kierrossa

heinäkuun 17. päivä 2018

Seuraavat muistopäivät


Ortodoksi.net sosiaalisessa mediassa

 • Ortodoksi.net Facebookissa - tämän julkisen profiilin lukeminen ei edellytä Fb:iin liittymistä
 • Liity Ortodoksi.netin omaan suljettuun Facebookin keskusteluryhmään: Liity siellä voi keskustella monelaisista ortodoksisista asioista. Liittyminen tapahtuu omalla nimellä ja omalla Fb-profiililla. Hyväksyminen ryhmään edellyttää myös, että hakija vastaa suomeksi kaikkiin kolmeen helppoon kysymykseen, jotka esitetään rekisteröitymisen yhteydessä.
 • Ortodoksi.net Twitterissä. Seuraa twiittejä ja liity sivuston seuraajaksi.
 • Ortodoksi.netin YouTube-kanava
 • Ortodoksi.netin ylläpidolle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen, jonka alkuosa on: info ja loppuosa: ortodoksi.net. Varaosoitteena on gmail-osoite, jonka alkuosana on: yllapito.ortodoksinet (huomaa, ettei sanassa ortodoksinet ole pistettä välissä).

Uudelleen avatuilla sivuilla on todennäköisesti jotkut tiedot vanhentuneita tai jopa virheellisiä tai jotkut linkit eivät toimi. Ole ystävällinen ja auta meitä tekemään sivuista parempia ja kerro puutteista, virheistä, korjaus- ja lisäysehdotuksista ylläpidolle ylläolevalla sähköpostilla. Huomioithan, että ortodoksi.net-loppuisessa osoitteessamme on ajoittain ollut vielä ongelmia vastaanottaa viestejä. Käytä siksi toistaiseksi viestityksessä molempia osoitteita, sitä ja varaosoitetta.


Ortodoksi.net on vapaaehtoisten yksityisten Suomen ortodoksisen kirkon jäsenten ylläpitämä sivusto. Yhteystiedot löytyvät sivuston esittelystä ja ylläpitäjät heidän esittelysivultaan. Tänään tiistaina, heinäkuun 17. päivänä Ortodoksi.net -sivustolla on 13 050 sivua, joista 5 220 on laajoja artikkeleita. Lisäksi Ortodoksi.net -sivustolla on 4 165 tiedostoa ja useita tuhansia sivuja liturgisia tekstejä. Haluatko auttaa? Nämä artikkelit meiltä puuttuvat ja nämä artikkelit ovat tynkiä.

Tekijänoikeudet - English.jpg Briefly in English - Porusski.jpg По-Русски - Påsvenska.jpg På Svenska - Other languages