Toiminnot

Kristillisen uskon perusteet (kirja)

Kohteesta Ortodoksi.net

Versio hetkellä 5. syyskuuta 2012 kello 09.31 – tehnyt Hannu (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: thumb|<center>Kirjan kansi</center> :: Alister E. McGrath: '''Kristillisen uskon perusteet - Johdatus teologiaan''' :: Alkuperäinen te...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Kirjan kansi
Alister E. McGrath: Kristillisen uskon perusteet - Johdatus teologiaan
Alkuperäinen teos: Christian Theology. An Introduction, 5th Edition (2011)
Suomennos: Satu Kantola
ISBN 978-952-247-238-0
Julkaisija ja kustantaja: Kustannus-oy Kotimaa / Kirjapaja
Julkaisupäivämäärä: 2012
Sivumäärä: 695 sivua
Koko: 240 mm x 165 mm
Sidos: sidottu / kovakantinen

Takakannen teksti:

Kristillisen uskon perusteet kokoaa kattavasti yksiin kansiin kristillisen uskon ja teologian peruskysymykset. Tekijän lähes kokonaan uudistama ja päivittämä teos on vertaansa vailla modernissa teologisessa kirjallisuudessa. Se johdattaa tutustumaan kristillisen opin vaiheikkaaseen historiaan ja auttaa näkemään, mistä nykyinen teologinen keskustelu ammentaa.

Teoksen ensimmäinen osa tarjoaa kattavan teologianhistoriallisen katsauksen kirkkoisistä nykypäiviin. Esille nousevat kunkin aikakauden merkittävimmät teologiset kehityslinjat, ajattelijat, kiistakysymykset ja koulukunnat. Toinen osa kutsuu pohtimaan, mitä teologia on ja tutustumaan syvemmin teologisiin peruskäsitteisiin ja teologian lähteisiin, Raamattuun ja traditioon. Kolmannessa perehdytään kristilliseen oppiin ja sen merkittävimpiin tulkintoihin ennen ja nyt.

Kristillisen uskon perusteet on kuulunut pian 20 vuotta monien teologisten oppilaitosten lukemistoon ja teologien käsikirjastoon. Alister E. McGrath on uudistanut teostaan saamansa palautteen, uusien teologisten virtausten ja käymiensä debattien myötä. Tuloksena on uusi ja ajankohtainen yleisesitys kristinuskon oppihistoriasta ja sen kehityksestä omana aikanamme.

Alister E. McGrath on kansainvälisesti arvostettu tuottelias ajattelija ja kirjailija. Hän hoitaa teologian, kirkon viran ja kasvatuksen oppituolia Lontoon King's Collegessa. Hänen tuotannostaan on julkaistu suomeksi muun muassa Modernin teologian ensyklopedia (2000), Dawkinsin jumala: geenit, meemit ja elämän tarkoitus (2006) ja Tätä on teologia (2011).

Sisällysluettelo