Toiminnot

Ero sivun ”Synaksis” versioiden välillä

Kohteesta Ortodoksi.net

 
(Yhtä välissä olevaa versiota samalta käyttäjältä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
'''Synaksis''' tarkoittaa liturgisessa mielessaä uskovaisten kokoontumista kirkkoon jumalanpalvelukseen ja se saattaa tarkoittaa myös joissain yhteyksissä [[kirkolliskokous]]ta.
+
'''Synaksis''' tarkoittaa liturgisessa mielessä uskovaisten kokoontumista kirkkoon jumalanpalvelukseen ja se saattaa tarkoittaa myös joissain yhteyksissä [[kirkolliskokous]]ta tai muuta laajempaa kirkollista kokoontumista.
  
Sana synaksis liitetään myös eräiden [[Suuret juhlat|suurten juhlien]] jälkeisenä päivänä muisteltavan, itse juhlaan kiinteästi liittuyvän henkilön muistoon.
+
Sana synaksis liitetään myös eräiden [[Suuret juhlat|suurten juhlien]] jälkeisenä päivänä muisteltavan, itse juhlaan kiinteästi liittyvän henkilön muistoon.
  
Tällaisia ovat muiden esimerkiksi [[Joulu|Kristuksen syntymäjuhlan]] jälkeisen päivän, toisen joulupäivän (''26.12.'') [[Jumalansynnyttäjän synaksis]], [[teofania]]n jälkeen (''7.1.'') vietettävä [[Johannes Edelläkävijän synaksis]].
+
Tällaisia ovat muiden esimerkiksi [[Joulu|Kristuksen syntymäjuhlan]] jälkeisen päivän, toisen joulupäivän (''26.12.'') [[Jumalansynnyttäjän synaksis]], [[teofania]]n jälkeen (''7.1.'') vietettävä [[Johannes Edelläkävijän synaksis]] ja [[Jumalansynnyttäjän Neitseen Marian ilmestys]]juhlan jälkeen [[ylienkeli Gabrielin synaksis]].
  
 
[[Luokka:Juhlat]]
 
[[Luokka:Juhlat]]
 
[[Luokka:Hallinto]]
 
[[Luokka:Hallinto]]

Nykyinen versio 31. elokuuta 2011 kello 08.41

Synaksis tarkoittaa liturgisessa mielessä uskovaisten kokoontumista kirkkoon jumalanpalvelukseen ja se saattaa tarkoittaa myös joissain yhteyksissä kirkolliskokousta tai muuta laajempaa kirkollista kokoontumista.

Sana synaksis liitetään myös eräiden suurten juhlien jälkeisenä päivänä muisteltavan, itse juhlaan kiinteästi liittyvän henkilön muistoon.

Tällaisia ovat muiden esimerkiksi Kristuksen syntymäjuhlan jälkeisen päivän, toisen joulupäivän (26.12.) Jumalansynnyttäjän synaksis, teofanian jälkeen (7.1.) vietettävä Johannes Edelläkävijän synaksis ja Jumalansynnyttäjän Neitseen Marian ilmestysjuhlan jälkeen ylienkeli Gabrielin synaksis.