Toiminnot

Mikko Sidoroff (kuoronjohtaja)

Kohteesta Ortodoksi.net

Mikko Sidoroff (s.1985) toimii perustamansa Kamarikuoro Krysostomoksen sekä Turun Yliopiston Ylioppilaskunnan Kuoron johtajana. Hän valmistui keväällä 2011 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta suoritettuaan kuoronjohdon A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin. Sidoroff on opiskellut lähes kaikkien Suomen merkittävimpien kuoropedagogien johdolla, viimeisimpinä Matti Hyökki ja Jani Sivén. Lisäksi Sidoroff on hionut taitojaan Kaspars Putniņšin ja Tatjana Hitrovan mestarikursseilla.

Sidoroff on toiminut Helsingin Katedraalikuoron, Helsingin Konservatorion lapsi- ja nuorisokuorojen, Kamarikuoro Vox Lapsuksen ja Kamarikuoro Addiction johtajana. Hänen ensiesiintymisensä oopperakapellimestarina tapahtui Porvoon taidetehtaalla vuonna 2008, Gluckin oopperassa Orfeus ja Euridice. Vuosina 2009-2011 Sidoroff työskenteli Itä-Suomen yliopistossa kuoronjohdon opettajana. Hän toimii myös vierailevana kouluttajana ja luennoitsijana eri puolella Suomea.

Säveltäjänä Sidoroff on keskittynyt lähinnä ortodoksiseen kirkkomusiikkiin. Hänen musiikkinsa on herättänyt kiinnostusta Suomessa ja ulkomailla. Sidoroff on säveltänyt tilausteoksia mm. Lumen Valolle, Polyteknikkojen Kuorolle, Allegro-kuorolle ja Kaari Ensemblelle. Sidoroffin kustantajana toimii Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto.

(Tiedot päivitetty 1.1.2012 mukaisiksi)