Toiminnot

Rukous muisteluvehnän eli kolivan siunauksessa

Kohteesta Ortodoksi.net

Herra, joka olet kaiken päätökseen saattanut sanallasi ja käskenyt maan tuottaa kaikkea hedelmää iloksemme ja ravinnoksemme, Sinä, joka Babyloniassa teit vain vehnänjyvillä eläneet kolme nuorukaista ja Danielin näöltään loistavammiksi kuin juhlaruokien syöjät, Sinä kaikki hyvä Kuningas, siunaa nämä jyvät (ja hedelmät) ja pyhitä ne, jotka niistä osallisiksi tulevat.

Sinun palvelijasi ovat tarkoittaneet nämä Sinulle kiitokseksi ja pyhän (päivän pyhä muisto) kunniaksi ja muistoksi, ja hurskaassa uskossa kuolleitten muisteluksi.

Oi Hyvä, anna tämän muisteluvehnän tuojille ja muistelupalveluksen viettäjille kaikki, mitä he pelastuksekseen anovat ja iankaikkisten hyvyyksiesi ilo kaikki puhtaan Valtiattaremme, Jumalansynnyttäjän ja ainaisen Neitseen Marian, pyhän (nimi), jonka muistoa vietämme, ja kaikkien pyhiesi esirukouksien tähden.

Sillä Sinä, Kristus meidän Jumalamme, olet kaiken siunaaja ja pyhittäjä ja me kiitosta kohotamme Sinulle, aluttomalle Isällesi ja kaikki pyhälle, hyvälle ja eläväksi tekevälle Hengellesi nyt ja aina ja iankaikkisesta iankaikkiseen. Amen

(Euhologion, ss. 148-149)